Activiteiten & Actueel > jaarverslag 2013

Jaarverslag 2013 Groei en Bloei Almere

Aantal leden per 1 januari 2013: 172.

Het bestuur heeft 10 keer vergaderd.

In februari is de workshop klimspiraal gegeven. 9 personen hebben hieraan deelgenomen.

In het voorjaar hebben 21 personen aan de bloemschikcursussen voor gevorderden en vergevorderden deelgenomen. In het najaar waren dat ook 21 deelnemers.

De algemene ledenvergadering vond plaats op 21 februari. Aansluitend vond de lezing “de kunst van het combineren van éénjarigen en vaste planten in potten en borders” plaats door Bert Verhoog van kwekerij Morning Glory. Er waren 32 bezoekers en aan het eind van de avond werd een snoeischaar verloot.

6 april stonden we met een kraam bij “Kom in de Kas”. 76 kinderen hebben een bloemstukje gemaakt met gesponsorde rozen van kwekerij Termeulen. We hebben ook onze afdeling gepromoot en 2 nieuwe leden geworven.

In april en oktober werd in de kas van de Kemphaan weer de plantenruilbeurs gehouden. Beide keren kwamen circa 10 belangstellenden met een leuk aanbod om planten te ruilen. Het was gezellig onder het genot van een kopje koffie of thee. Er is 1 nieuw lid geworven.

23 mei kwamen 10 bezoekers naar de lezing “Langer bloei in de tuin” van Marcel Batist.

100 planten werden besproken a.h.v. fraaie foto’s. Aan het eind van de avond werden stekken uitgedeeld door Marcel. Er is een tuinboek verloot.

5 september kwamen 23 bezoekers naar de lezing “Herfst, gaan we nog wat doen in de tuin” door Hans Kramer van kwekerij Hessenhof. Er is een spuitpistool verloot en Hans Kramer heeft nog enkele planten verloot.

10 oktober kwamen 30 bezoekers naar de lezing “tuinieren uit een zakje” door Ton Vreeken van Vreekens zaden. Tevens was er gelegenheid om zaden te kopen. Wederom werd een tuinboek verloot.

11 oktober deden 2 leden van onze afdeling mee aan het Nationaal Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs in de orchideeën hoeve in Luttelgeest. Voor Almere deden twee bloemschikster mee in de A-select klasse. Zij behaalden respectievelijk de 14e en de 25e plaats.

16 november hebben 13 personen meegedaan aan de workshop bollenmand vullen. Deze vond plaats in Kudelstaart bij bloembollenkwekerij Koster. Er waren ook 4 leden van afdeling Dronten.

We hebben een Twitter- en een Facebook account aangemaakt.

De website werd 14.000 keer bezocht, dat betekent 1200 keer gemiddeld per maand.

Het verenigingsjaar werd afgesloten op 18 december met een kerstworkshop.

tuindagje
ff wee een test