Activiteiten & Actueel > Verslag tuinreis Brussel 2014

Tuin- en cultuurreis Brussel en omgeving van 11 t/m 14 juli 2014

Met 10 leden van G&B Almere (waarvan 8 ook lid zijn van tuinclub Flora et Labora) vertrokken we op vrijdag 11 juli voor een 4 daagse tuinreis naar Brussel en omgeving. Het weer viel wat tegen, maar de laatste dag was het stralend weer.

Deze reis was niet alleen tuinen kijken, maar ook een beetje cultuur snuiven, dat bestond uit bezichtiging van gebouwen uit de tijd van de Art Nouveau, met een vleugje Amsterdamse School (en dat in Brussel!).

De eerste dag hebben we de Nationale plantentuin Meise bezocht en vervolgens de tuin van Alice van Buuren, tegenwoordig een museum.

De tweede dag naar het Horta museum, een stadsrondrit met als thema Van Bloempot tot stadspark en 's middags naar de (museum)moestuin van kasteel Gaasbeek.

De derde dag naar een privétuin Sous-Bois in Wepion, de watertuinen van Annevoie en naar de tuinen van Hoegaarden, waar we ter afsluiting een heerlijk glas van het gelijknamige bier hebben gedronken.

De vierde dag naar een tuin Stichting Kreftenbroeck van 5ha in het hart van een woonwijk, vervolgens naar een privétuin Les Terrasses du Rouge Cloitre en tenslotte naar de Wiedenhof in Beveren (bij Antwerpen), waar we heerlijk van het zonnetje hebben genoten op het terras met een glaasje van de gasvrouw en heer, alvorens weer naar huis terug te keren.

Gerard Slokkers heeft een uitgebreid verslag gemaakt van deze reis.

Kasteel Gaasbeek

ZON NA ZONDVLOED