Activiteiten & Actueel > Dagtocht Brummen

Dagtocht naar de tuinen in Brummen

Groei en Bloei Almere organiseert op vrijdag 21 augustus 2015 een dagtocht met de bus naar 2 tuinen en een kwekerij in Brummen. 

Voor leden van Groei en Bloei, die ingeschreven staan in Almere, is deze dagtocht geheel GRATIS. Voor niet leden van G&B Almere kost dit eendaags arrangement 45 euro.

Programma: 

9.00 uur vertrek bus vanaf de parkeerplaats van het Van der Valk Hotel 

10.00 uur aankomst Brummen, koffie/thee met lekkers in de Brummense Overtuin

11.45 uur naar Het Rhienderenseveld voor bezoek tuin en lunchbuffet

15.00 uur naar kwekerij Hof te Dieren

17.30 uur aankomst Almere

U kunt zich opgeven via info(at)almere.groei.nl onder vermelding van uw naam, adres  en lidmaatschapsnummer, eventuele medereizigers kunnen hier ook aangemeld worden.

Over de tuinen

De Brummense Overtuin van Rik van Tongeren in het centrum van het schilderachtige Brummen bestaat uit drie gedeelten. De formele voortuin met witte stam en heester-rozen met als hoog(s)te punt de 175 jarige tulpenboom,de Liriondendron Tuliferum Grandiflora. 

De achtertuin met symmetrische bloemborders en een vijver en tenslotte de bostuin met de bosvijver en een sfeervol tuintempeltje. www.debrummenseovertuin.nl

De tweede tuin is Het Rhienderenseveld van Ria Stam. Bijzonder in haar ontwerp zijn de consequente toegepaste ronde vormen in de belijning, de borders en de beukenhagen. Zoals de kleuren op een schilderspalet, zo meanderen de kleuren van bloem en plant in de borders door de tuin.

De tuin krijgt veel publiciteit met publicaties in binnen- en buitenlandse bladen en in “Landträume”, een documentaire van televisiezender ARTE.

Bij aankomst krijgt u uitleg over het ontstaan van de tuin, een uitgebreid lunchbuffet in de sfeervolle tuinkamer en een bezoek aan het plateelschildersatelier met een overzicht van diverse unica. www.rhienderenseveld.nl

 

 

28
Jul
nat, natter, natst
28
Jul
Juli tuin - kleuropvolging -  grote klussen