Titel van de pagina

Lezing "Bloem en Geur" door bloemsierkunstenaar Jacques Coolen

De ledenavond op donderdag 29 oktober belooft een bijzondere avond te worden, dan komt Jacques Coolen een lezing geven over Bloem en Geur. Hij houdt net als velen van ons van bloemen, niet alleen vanwege hun schoonheid, maar hij raakte ook in de ban van hun geur en smaak en werd geur- en aroma expert.

Is het u opgevallen dat snijbloemen geen betoverende geur meer verspreiden? De ruiker niet meer ruikt? Het geuraspect speelt helaas geen rol meer bij het kweken van snijbloemen. Veel mensen verbinden meerdere associaties aan de geuren van bloemen en planten.

De vertrouwde geur van vroeger, de tuin van oma met de vers geplukte lelietjes der dalen, de geurende rozen of seringen, gemaaid gras, het roept mooie herinneringen op.

Jacques Coolen wil ons opnieuw leren ruiken, die neus zit er niet voor niets!

Als iedereen zich weer bewust wordt van het geur zintuig zal er een grotere belangstelling ontstaan voor natuurlijke bloemen en plantengeuren. Een toenemende belangstelling voor natuurlijk geurend plantenmateriaal zal er toe leiden dat kwekers zich meer in geuren gaan verdiepen. Zij kunnen er dan – via juiste methodes – voor zorgen dat bloemen weer beter gaan ruiken. Deze avond wordt een ode aan een wereld vol geuren van bloemen en planten.

In de pauze gaan we bonbons maken met verschillende smaaksensaties, die we dan kunnen proeven bij de koffie of thee! De hieraan verbonden kosten bedragen 2,50 euro p.p.

De entree voor niet leden bedraagt 5 euro en voor leden is het gratis.

Voor deze bijzondere interactieve lezing dient u zich (ivm de voorbereiding) op te geven via info@almere.groei.nl

NIET ZO VAAK
ROOD