Activiteiten & Actueel

Op het onlangs gehouden Nederlands Kampioenschap (NK) Bloemschikken hebben Felicity Tosch en Nikita van Daalen de publieksprijs gewonnen. De twee eerstejaars scholieres volgen de bloemistenopleiding van Aeres MBO Almere.

Het NK Bloemschikken MBO van Groei & Bloei werd gehouden in Nieuwegein. Met acht teams, elk bestaande uit twee aspirant bloemisten, versloeg het tweetal de teams van andere scholen. 
De opdracht was een verrassing en de deelnemers kregen van tevoren alleen een lijst van materialen en gereedschappen die meegenomen moesten worden. Ook werd gevraagd accessoires mee te nemen die een relatie hadden met het thema. De totale werktijd bedroeg 3 uur waarin ook een ontwerptekening en een kostprijsberekening gemaakt moest worden. De werkstukken werden beoordeeld door een vakjury en een 'gelegenheidsjury'. De vakjury bestond uit bloemisten, bloemstylisten en meesterbinders.

In de gelegenheidsjury zaten mensen die affiniteit hebben met het thema, maar geen bloemist zijn, zoals een beeldend kunstenaar, galeriehouder of vormgever. Beide waarderingen telden even zwaar.
Tijdens de bezoekuren mocht het publiek zijn stem uitbrengen.

Het werk van Felicity (17) en Nikita (18) viel bij het publiek op en werd met de meeste stemmen beloond met de publieksprijs. 

meer

 

 

 

14
Sep
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867
14
Sep
De omgekeerde wereld