Bloemschikcursus najaar 2018

In het najaar gaan we weer van start met een nieuwe bloemschikcursus van 5 lessen voor beginners en gevorderden op de volgende dinsdagen:25 september, 9 en 23 oktober, 6 en 20 november 2018

De cursus begint om 19.30 uur, maar het is prettig om een kwartiertje eerder aanwezig te zijn om alles klaar te zetten, zodat de les op tijd kan beginnen.                                                                                                        De lessen worden gegeven in Buurtcentrum “Parkwijk”, Haagbeukweg 42 te Almere. Telefoonnummer: 036-5375538.

De kosten bedragen voor leden van Groei&Bloei € 37.50 en voor niet-leden € 47.50. Dit is inclusief het inschrijfgeld van € 12.50.

Wilt u deelnemen aan de cursus dan dient u het inschrijfgeld uiterlijk op 01 februari a.s. over te maken op bankrekening nr. NL48INGB0007363008 ten name van Kon.Mij.Tuinbouw en Plantkunde te Almere onder vermelding van: Cursus Bloemschikken najaar 2018.

Het inschrijfgeld kan in mindering worden gebracht op het totaalbedrag van de cursus. Dit laatste dient voor de aanvang van de lessen te zijn voldaan. Hieronder treft u een beknopt programma aan, begin september meer informatie daarover.

PROGRAMMA GROEI en BLOEI – NAJAAR 2018

De docente begint iedere les met een demonstratie van het te maken bloemstuk. Daarna ga je zelf aan de slag, aan het einde van de les worden de werkstukken besproken.  Neem altijd een MESJE, SNOEISCHAAR of TANG en natuurlijk eigen BLOEMEN/GROEN mee. Een kratje of doos voor het mee naar huis nemen van je bloemstuk. Ook een emmer(tje) om je bloemen in te zetten scheelt veel ruimte op de werkplek. Mocht e.e.a. niet duidelijk zijn dan kun je altijd even mailen met Tineke : info(at)tinekesbloemsierkunst.nl

Dinsdag 25 september 2018: Pompoen opmaken

In deze tijd van het jaar zijn er volop pompoenen verkrijgbaar. Kies een mooie vorm uit en deze gaan we in de les opmaken met groen, bessen, rozen, hortensia. Denk ook aan je oase blok!

Dinsdag 9 oktober 2018 – Weef en/of vlechttechniek

We maken een stuk waarin gevlochten materialen worden verwerkt, b.v. beregras, twijgen van klimop of clematis of andere takken. Als ze maar buigzaam zijn. Verder bepaal je je eigen creatie met bloemen en ander materiaal.

Dinsdag 23 oktober 2018 – Schikking met wintergroente

Neem zelf een ondergrond mee, b.v. een schaal en een blok oase. Als groenten kan je b.v. lof, asperges, spruiten, wortelen etc. gebruiken.

Dinsdag 6 november 2018: Wandversiering

Op een graftakhouder (bij de docent te koop) wordt een wandversiering gemaakt. Deze kan opgemaakt worden met groen (b.v. conifeer, appelblad, ruscus, klimop), rozen, lisianthus, vogelmelk, exotische vruchten of komkommer vruchten.

Dinsdag 20 november 2018: Vrije opdracht

Dit jaar is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa.

Maak een zelfgekozen bloemstuk geïnspireerd op dit thema. Kijk vooral naar de kenmerken van Leeuwarden (Friesland) en verwerk dit in je eigen stuk.

Deze laatste avond sluiten wij af met een hapje en een drankje.

Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867
De omgekeerde wereld