Bloemschikcursus voorjaar 2018

In het voorjaar gaan we weer van start met een nieuwe bloemschikcursus van 5 lessen voor beginners en gevorderden op de volgende dinsdagen: 27 februari; 13 en 27 maart; 10 en 24 april

De cursus begint om 19.30 uur, maar het is prettig om een kwartiertje eerder aanwezig te zijn om alles klaar te zetten, zodat de les op tijd kan beginnen.                                                                                                        De lessen worden gegeven in Buurtcentrum “Parkwijk”, Haagbeukweg 42 te Almere. Telefoonnummer: 036-5375538.

De kosten bedragen voor leden van Groei&Bloei € 37.50 en voor niet-leden € 47.50. Dit is inclusief het inschrijfgeld van € 12.50.

Wilt u deelnemen aan de cursus dan dient u het inschrijfgeld uiterlijk op 01 februari a.s. over te maken op bankrekening nr. NL48INGB0007363008 ten name van Kon.Mij.Tuinbouw en Plantkunde te Almere onder vermelding van: Cursus Bloemschikken voorjaar 2018.

Het inschrijfgeld kan in mindering worden gebracht op het totaalbedrag van de cursus. Dit laatste dient voor de aanvang van de lessen te zijn voldaan.

PROGRAMMA GROEI en BLOEI – VOORJAAR 2018

De docente begint iedere les met een demonstratie van het te maken bloemstuk. Daarna ga je zelf aan de slag, aan het einde van de les worden de werkstukken besproken.  Neem altijd een MESJE, SNOEISCHAAR of TANG en natuurlijk eigen BLOEMEN/GROEN mee. Een kratje of doos voor het mee naar huis nemen van je bloemstuk. Ook een emmer(tje) om je bloemen in te zetten scheelt veel ruimte op de werkplek. Mocht e.e.a. niet duidelijk zijn dan kun je altijd even mailen met Tineke : info(at)tinekesbloemsierkunst.nl

Dinsdag 27 februari 2018: Voorjaarskriebels

Beginners: Neem een platte ondergrond mee, vorm mag je zelf kiezen. Hierop wordt een voorjaarsstuk gemaakt met als basis o.a. takken en/of hedera of clematis ranken. Vergeet je stuk oase niet. Het stuk wordt opgemaakt met bijv.: tulpen, blauwe druifjes, hyacintbollen, viburnum, Helleborus of andere leuke bloemen/bollen en wellicht ook mos.

Gevorderden: Het is voor jullie leuk om bijv. met een houtstronk of piepschuim bollen te werken die je bekleed en dan een voorjaarsstuk maakt. Leef je uit! (Zie bijgevoegde foto’s)

Dinsdag 13 maart 2018 – Boeketten en hoeden

Beginners: We gaan eerst een handgebonden boeket maken. Neem hiervoor mee: 3 bossen bloemen en veel groen zoals b.v. appelblad, ledervaren of eucalyptus of ander blad en touw om te binden.

Daarna zal ik uitleg geven hoe een horizontaal boeket gemaakt kan worden.  Neem hiervoor bijv. berkentakken mee en bloemen in verschillende lengtes zoals tulpen, ranonkels. (Haal de tulpen lang genoeg op voorhand uit het water om de plooibaarheid te bevorderen)

Gevorderden: Dit jaar zal ik op de tentoonstelling van Kasteel Groeneveld in Baarn mooie opgemaakte hoeden. Hiervan heb ik foto’s gemaakt. Voor jullie een leuke uitdaging: kies een hoed en probeer deze naar eigen inspiratie na te maken.

Dinsdag 27 maart 2018 – Pasen komt eraan!

Het Thema van deze week is Pasen!  De eerste les neem ik allerlei bladen me waarin ik hele mooie voorbeelden voor jullie geselecteerd heb. Allerlei variaties van makkelijk tot wat moeilijker en daar kunnen jullie zelf een keuze uit maken.

Dinsdag 10 april 2018: Krans of slinger

Tijdens de eerste les krijgen jullie van mij halfronde metalen frame(s). Deze kunnen jullie samenvoegen om een krans te maken of anders een mooie slinger. Op het frame wordt oase gelegd als basis. Neem voldoende groen of mos/takken voor de ondergrond mee.

Dinsdag 24 april: Envelop en tafelstuk

Beginners: Op een tafeldeco met oase gaan we een tafelstuk maken. Heel belangrijk hierbij is om de hoogte van het stuk te bepalen. Tineke geeft uitleg hierover.

Gevorderden: op veler verzoek weer een persoonlijke opdracht. Jullie hebben bij aanvang van deze cursus weer een envelop gekregen en kunnen jullie helemaal uitleven op dit stuk!

Deze laatste avond sluiten wij af met een hapje en een drankje.

STORMSCHADE
angela’s tuin tussenfase