Lezing Hoe hard is winterhard door Gerard van Buiten

Donderdag 29 maart in het Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42, Almere, aanvang 19.30 uur.

In onze tuinen kweken we graag de meest bijzondere planten. Veel van die planten komen uit gebieden met een heel ander klimaat dan het onze en dat zorgt soms voor problemen. Met de winterhardheid bijvoorbeeld. Van sommige planten weten we niet beter dat ze bij ons eigenlijk alleen als eenjarige, of alleen als kamerplant te kweken zijn. Van andere soorten is het minder duidelijk. Een plant die bij de één probleemloos de winter doorkomt, legt bij de ander consequent het loodje. Hoe zit dat nou eigenlijk met winterhardheid? Hoe hard is winterhard?

In deze lezing neemt de hortulanus u mee naar verschillende streken in de wereld waar veel van onze sierplanten vandaan komen. Allerlei planten komen voorbij waarvan u misschien niet eens wist dat ze winterhard (kunnen) zijn! We kijken uitgebreid naar de omstandigheden die (mede) bepalen hoe winterhard een plant eigenlijk is. Én we leren trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen.

Gerard van Buiten is hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht (www.uu.nl/botanischetuinen). Hij is al van kinds af aan in de weer met planten en hij heeft de laatste 20 jaar in de botanische tuin in Utrecht volop ervaringen opgedaan met de meest uiteenlopende planten. Een echte plantenman en een rasverteller!

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt eerst de lezing gehouden om 19.30 uur en aansluitend om 21.30 vindt de ledenvergadering plaats (20 min). De zaal is open om 19.15 uur.

Entree lezing voor leden gratis en niet leden 5 euro dit is inclusief koffie/thee en een lootje

STORMSCHADE
angela’s tuin tussenfase