Groei en Bloei afdeling Almere geeft hart onder de riem tijdens Corona

In juli 2020 heeft het bestuur een brief en een cadeautje aan haar leden gestuurd. Hieronder de hartverwamende reacties.

Heel hartelijk dank voor de mooie groei en bloei tas.
Gelukkig is bij ons in de familie en gezin iedereen gezond.
Ik had de brief aan de kast geplakt om snel in actie te komen om jullie te bedanken en wat foto's te sturen.
Door onzekerheid heb ik het uitgesteld en de foto's overzetten naar de computer gaat heel moeizaam.
Hierbij wat foto's van de tuin bij het huis en een paar van de volkstuin.

Hopelijk kan er in het najaar van alles weer van start gaan met het organiseren van leuke uitstapjes en workshops.

Lief bestuur,

Net lag er een pakketje in de bus met een leuke tas. Dank jullie wel voor de leuke attentie.
Ja het is inderdaad een rare tijd op het moment maar ik ben er van overtuigd dat we volgend jaar elkaar weer vaker gaan zien.
Tot dan, hou je taai en blijf vooral gezond.

Geachte Bestuursleden.

Bedankt voor het cadeau.
Met mij gaat het goed .
Mijn tuin ziet er door Corona nog netter uit.
Heel veel liefs voor jullie.

Hallo beste mensen,

Hartelijk dank voor het leuke tasje van Groei & Bloei!
Een erg leuke verrassing.

Goedemorgen, wat een leuk gebaar: die mooie Groei & Bloei tas.

Daar ga ik dankbaar gebruik van maken door er mijn spullen voor de moestuin in mee te nemen.

Hier wat foto's van mijn tuin bij het huis en van de moestuin. Corona heeft gezorgd dat we er veel tijd in doorbrachten. En de slakken en vogels hebben er voor gezorgd dat we allerlei plantjes en zaaisels twee keer moesten planten voordat het bleef staan. Dus er was genoeg werk om ons af te leiden. Maar we genieten dubbel van de tuinen nu we minder afgeleid werden met bezigheden elders. Vooral de rozen en stokrozen zijn een succes dit jaar.  Hopelijk hebben alle Groei-leden ook in goede gezondheid deze tijd doorgebracht.

Wat een leuke verrassing kreeg ik met de post. Hartelijk dank voor de leuke tas. Daar ga ik zeker mee op stap. Wil je de overige bestuursleden ook bedanken voor deze aardige attentie in deze bizarre corona-tijd? Hopelijk treffen wel elkaar volgend voorjaar weer ergens bij een van de activiteiten van G&B.

Beste Marleen, Caroline, Ger en Leida!

Wat een verrassing kwam er gisteren uit onze brievenbus! Zo leuk om iets van onze afdeling G&B te lezen in een tijd dat er zo weinig kon.

Een heel goed idee om op deze manier elkaar toch van onze tuinen of balkons te kunnen laten genieten.

De mooie tas heb ik al gebruikt op de Laarder markt.

Gek genoeg heb ik – mijn man en ik blijven gezond – van de Coronatijd geen negatieve gevoelens. Het mooie weer trok me telkens naar buiten waar in het voorjaar natuurlijk genoeg te doen was.

De tuin heeft als het ware met prachtige bloemen en mooie oogst iets terug willen doen. Nou, dat is ‘m gelukt hoor!

Door de in het zaad geschoten rode- en palmkoolstronken was het een gezoem van jewelste. Hommels en wilde bijen (die in de muren van ons houten huis nestelen) deden zich later tegoed aan de lavendel en Linaria in de voortuin.

Het is ook zo leuk om – wonend in een nog niet zo groene nieuwbouwwijk – zo vaak leuke reacties over de tuin te horen als er weer mensen langs fietsen of lopen, terwijl wij al half verscholen achter de begroeiing van de voortuin, op ons terras zitten. Vaak is het aanleiding tot een praatje.

De kleine moestuin heeft een maaltje verse kapucijners opgeleverd. De doperwtjes hangen deels nog en bloeien nog steeds met hun robijnrode bloemetjes. Bijna dagelijks eten we van de rijke oogst van de 2 Japanse wijnbesstruiken en het appelboompje, dat ons voor een Elstar werd verkocht, draagt nu 10 grote rode appels en wat lager een duidelijk andere soort kleinere, groene. Gut, wanneer moet je dat nu oogsten?

Verder staan er 6 gigantische tomatenplanten, die kinderen zijn van een zaailingetje uit de voortuin vorig jaar. Net als toen zitten er flinke trossen aan.

Het is grappig hoeveel zaailingetjes ik in de omgeving of eigen tuin vond, die toch herkenbare sierplanten geworden zijn. Of 2 boerenkolen. Hoe kan dat? Geeft niet, kom maar op. Ik ontferm me er wel over.

Jullie zullen vast ook veel vertier of troost in jullie groen hebben gevonden.

Blijf gezond en graag tot ziens!

Beste mensen van Groei & Bloei Almere,

Wat een verrassing een handig groen cadeau te mogen ontvangen! Heel hatelijk bedankt voor deze attentie! Hij zal gebruikt worden!

Dit jaar zijn we niet op vakantie gegaan door de corona crisis . Dat is te merken aan de staat van de tuin. Alles groeit zo goed, of komt het door de weersomstandigheden?
We hebben een goede oogst van tuinbonen gehad en op die plek hebben we net boerenkool plantjes neergezet . De snijbiet blijft maar groeien ,dan staat er rode kool en daar naast staan sperziebonen ,nog nooit zoveel bonen aan een struik gezien ! En wat dacht je van de gele courgette ? We maken er heerlijke courgette soep van . En de ruime oogst met verschillende soorten tomaten, daar is ook veel van te maken de komende tijd !

Verder de bramenstruik wat een hoeveelheid ,ook nog niet eerder zoveel gehad en van een mooie kwaliteit en smaak. Ja ik heb ze wel een paar keer meer water gegeven in de droge periode, maar het resultaat is er!

Hallo Groei & Bloei Almere,

Ik heb jullie ook gemist. Ik kijk uit naar jullie activiteiten! Hopelijk kan dat volgende jaar weer. Ik heb een paar foto's van mijn tuin bijgevoegd.

Bedankt voor de tas! Hier foto's van onze privetuin en onze moestuin.