Almere

Plantenfestival in Bloemenpark Appeltern

Ga met 2 personen een dagje naar het Plantenfestival voor de helft van het entreegeld

Bezoek het Plantenfestival in Bloemenpark Appeltern op zaterdag 8 juni en/of zondag 9 juni 2024.
Groei & Bloei is partner van het festival.

Ga een dagje naar het Plantenfestival voor de helft van het entreegeld!

Nog nooit waren er in Bloemenpark Appeltern (voorheen De Tuinen van Appeltern) zoveel planten te zien en te koop! Tijdens het Plantenfestival staan de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers twee dagen lang in de schijnwerpers! De centrale Lindenlaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

Al ruim 15 jaar werkt het team van Appeltern samen met tal van kwekers vanuit het hele land. Inspiratie en advies stonden daarbij altijd voorop. Meerdere plantconcepten zijn getest en doorontwikkeld. Ook bij dit tweede Plantenfestijn willen ze zoveel mogelijk soorten planten laten zien en laten ervaren; de kwekers vertellen hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. Er is een tijdelijke Noviteiten Border waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers.

Vorig jaar werd het Groei & Bloei paviljoen wat op De Floriade stond, herbouwd in Appeltern. Er werd ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd. Wil je het paviljoen en de tuin zien? Kom dan zaterdag naar het Plantenfestival.

Er is van alles te doen en te zien, dit weekend.

  • Er worden in de Wilde Weelde Wereld in Appeltern diverse rondleidingen gegeven door Wilde Weelde leden.
  • Drie professionele arrangeurs maken op zaterdag Land Art, waarbij zij gebruik maken van uitsluitend natuurlijke materialen die voortkomen uit het onderhoud van Appeltern en zelf meegebrachte materialen.
  • De kostuumgroep DOS is aanwezig. DOS staat voor Dag Op Stand en bestaat uit een groep enthousiaste creatievelingen die elkaar hebben leren kennen op fantasy festivals.
  • Daarnaast wordt er  inrichtings- en onderhoudsadvies gegeven en is iedereen welkom met zijn of haar vragen over de toepassing van planten.

En er zijn bloemschikdemonstraties en doorlopend inloopworkshops bloemschikken door Groei & Bloei. Locatie: Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern

Samen naar binnen voor de prijs van één (€16,95)​​​​

Concreet betekent dit dat alle leden van Groei & Bloei, op vertoon van hun ledenpas, slechts €8,50 entree betalen per persoon, met een maximum van 2 personen per ledenpas. Dus ook als je als lid alleen komt (maar we hopen natuurlijk dat ze allemaal iemand mee brengen) betaal je slechts €8,50.

https://groei.nl/actueel/groene-evenementen/plantenfestijn-bij-appeltern-adventure-gardens

 

 

 

Overzicht activiteiten

Het programma voor de aankomende tijd ziet u hieronder  Mocht u ideeën hebben voor onze agenda, of zelf iets organiseren dan horen wij dat graag. Wie weet kunnen we het organiseren of het op onze website plaatsen. 

21 juni        ééndaagse tuinreis naar de Tuinen van Demen waar we in het najaar een prachtige en inspirerende lezing van hebben                             genoten,. Ook gaan we naar kwekerij de Vlieren en naar de Beukenhof inBarneveld.

20 0ktober    Plantenruilbeurs Almeerse Kwekerij

 

 

tuinreis 21 juni 2024

De altijd zeer geslaagde tuinreis die we jaarlijks organiseren gaat ook dit jaar weer plaatsvinden.

We gaan een mooi programma maken voor onze deze tuinreis. Geinspireerd door de lezing van Martje van den Bosch over de prachtige bordercombinaties die ze creeert in de Tuinen van Demen gaan we die in ieder geval bezoeken. tussen de tuinbezoeken door gaan we naar de kwekerij de Vlieren waar we een rondleiding krijgen en als laatste bezoeken we de Beukenhof in Barneveld.

https://almere.groei.nl/activiteiten/excursies 

Voor Almeerse leden die langer dan een jaar lid zijn (1 persoon per abonnement,) is deze reis gratis. Andere geinteresseerden kunnen mee tegen kostprijs waar we later meer duidelijkheid over gaan geven. 

Bloemschikken, tuin en andere activiteiten

Zoals u misschien weet, zijn wij, als onderdeel van Groei & Bloei landelijk, een lokale, Almeerse vereniging.

Dit betekent dat we voor onze leden in Almere diverse activiteiten organiseren. Natuurlijk kunt u ook aansluiten bij wat een andere afdeling te bieden heeft. Aankomend jaar komen in Almere zeer waarschijnlijk de volgende vaste activiteiten terug:

  • Kom in de kas met kinderbloemschikken Dit is op1 april. Vind u het leuk om mee te werken aan dit gezellige event, dan kunt u zich nu al aanmelden. U hoeft hiervoor niet te kunnen bloemschikken; het is altijd leuk om met kinderen bezig te zijn die we hiermee interresseren voor alles wat bloeit.
  • plantenruilbeurs zowel in het voor- als in het najaar
  • lezingen en jaarvergadering
  • jaarlijkse dagtuinreis. Deze is gratis voor ieder lid die een jaar of langer lid is van de afdeling Almere. Let op 1 persoon per abonnement. Introducees mogen mee tegen kostprijs.

Wij, als bestuur horen graag van u, als u iets mist in onze agenda of juist een activiteit wenst. U kunt bijvoorbeeld denken aan bloemschikken of iets heel anders wat met het groene leven heeft te maken. Mocht u zelf iets aan te bieden hebben wat interessant voor ons kan zijn of graag mee willen helpen met de organisatie van een event of op een andere manier bijdragen aan de vereninging, dan horen wij dat uiteraard ook heel graag.

U kunt ons hiervoor persoonlijk benaderen tijdens 1 van onze activiteiten en anders via info@almere.groei.nl