Almere

De prachtige bordercombinaties in de tuinen van Demen door Martje van den Bosch zijn te bezichtigen tijdens de tuinreis 2024

Hieronder de aankondiging. Wat ik er over kan zeggen dat het een zeer inspirerende lezing was. Er was onder andere te zien dat een border ieder seizoen of zelfs per 2 weken een totaal ander beeld kan geven. We zijn verheugd om op 21 juni de borders met onze eigen ogen te mogen bewonderen en de sfeer mogen gaan ervaren.

Programma 9 november 2023

19.30 uur inloop met een kop koffie of thee

20.00 uur start lezing door Martje van den Bosch van De Tuinen te Demen (www.detuinenindemen.nl) toont aan de hand van foto’s prachtige bordercombinaties.

Wat je mooi vindt, is natuurlijk persoonlijk. Wat je in een tuin graag ziet, hangt daarnaast ook af, van wat je graag terug vindt in de tuin. De één wil in een tuin tot rust komen, de ander zoekt er juist levendigheid.

Toch kunnen we stellen, dat een tuin bevredigend voor het oog is, als er sprake is van een zekere harmonie. Tijdens deze lezing hoort u, welke aspecten daarin een rol spelen, zoals kleur, vorm, herhaling, stijl, opbouw en functies van beplanting.

Dat een tuin bevredigend voor het oog is, als er sprake is van een zekere harmonie. Tijdens deze lezing hoort u, welke aspecten daarin een rol spelen, zoals kleur, vorm, herhaling, stijl, opbouw en functies van beplanting. Martje geeft handige tips en tricks om die harmonie ook in uw tuin te bereiken.

Martje geeft daarbij handige tips and tricks voor zowel  nieuw te ontwerpen als bestaande borders om in uw eigen tuin mee aan de slag te gaan. Zij illustreert haar verhaal met veel foto’s van De Tuinen in Demen.

Martje van den Bosch studeerde filosofie en was jarenlang docent aan onder andere Avans Hogeschool. Sinds 2006 is zij fulltime met tuinen bezig: zij schrijft er over, ontwerpt voor anderen en zij werkt in de Tuinen in Demen, die zij met haar man heeft ontworpen en aangelegd.(www.detuinenindemen.nl)

Tijdens de lezing is er een korte pauze. Ook is er een verloting van de geliefde groei en bloei agenda's waaraan iedere aanwezige automatisch meedoet. 

21.45 uur einde lezing

21.45 - 22.00 uur ruimte voor mededelingen, vragen en opmerkingen

Locatie: zaal in het buurtcentrum PARKWIJK, gelegen aan de Haagbeukweg 42, Almere Stad.

Niet leden zijn van harte welkom. Zij betalen 5 Euro.