Almere

verslag vande tuinreis naar Limburg op vrijdag 23 juni

Vrijdag 23 juni hebben we met fantastisch zomerweer werkelijk twee prachtige tuinen bezocht in Limburg. We hebben informatie over planten en dieren en tips met elkaar gedeeld. Het was ook leuk om nieuwe soorten en variaties op bekende planten te ontdekken en te genieten van alle wonderen in de natuur. Er zijn heel wat mooie foto's en video's gemaakt en ik dank iedereen waarvanik de fotos heb mogen gebruiken.

Allereerst waren we in Brookergarden  www.brookergarden.nl. Ónder het genot van de gastvrije koffie met limburgse vlaai, kreeg je qua entourage een frans vakantiegevoel. Wat een prachtige combinaties waren er te vinden in deze tuin. Ook hoorden we dat ze in het najaar ieder jaar 2800 bollen handmatig poten, die ze er in het voorjaar na de bloei er weer uit haalden. Dat was ook het geheim tegen zieketen en slakken. De bollen eruit en het loof niet in de tuin laten. Nu het zomer  is, zijn er ook prachtige combinaties te zien in zowel het zonnige gedeelte als in de schaduwkant. Hoewel het de avond ervoor hard had geregend in limburg was daarvan niets te zien in de tuin.Sterker nog vele van ons hadden nog nooit zo'n prachtig verzorgde tuin gezien. We maakten er een sport van om onkruid te vinden, maar hoewel de tuin 6 hectare groot was is het op 1 klein onkruidje na, in het gemilimeterde gras gelukt. 

De tweede tuin, Tuin Verheggen  www.tuinverheggen.nl staat echt bekend om de vele soorten Dahlia's die ze kweken en zelf vermeerderen. Nu waren we daar wat vroeg voor in het seizoen, ook al stonden er al wel een paar trots te bloeien. Het een leuke afwisselende tuin waarin er verschillende thema's aan de orde kwamen.

En als laatste hebben we  Tuincentrum Lottum www.rozenlottum.nl bezocht.Er was een enorm aanbod van  soorten rozen, die vaak ook nog eens echt heerlijk roken. Vele van onze hebben inmiddels een mooie rozen herinnering aan deze prachtige dag in de tuin staan.

Meer foto's van deze leuke tuindag in limburg zijn te vinden door te klikken op foto's in de oranje balk bovenaan de pagina. De foto's hieronder geven een impressie van de tuinreis in 2021