Almere

'Bio tuin met kippen' door Alma Huisken op 16 maart

Biotuinier en bekroond culinair groenauteur Alma Huisken geeft een lezing over 'Een bio-tuin-met-kippen!'voor Groei & Bloei Almere,

Tijdens deze lezing vertelt Alma over het grote plezier van moestuinieren gecombineerd met het houden van kippen. Dit baseert ze op haar eigen ervaringen als ’biotuinier met permacultuurneigingen’ en als houder van kippen, ganzen en honingbijen.            

Zij vindt moestuinieren en kippen houden een fantastische combinatie. Alma: "Kippen zijn een aanwinst voor elke tuin, ook bijvoorbeeld een tuin in Oosterwold. Met een slimme planning helpen ze jou enorm, door de bodem te schonen en te verrijken! Laat kippen volop meedraaien in de kringloop, dan dragen ze enorm bij aan een ecologische balans.’

Hoe je dat het beste aanpakt, zodat mens, dier en plant elkaar versterken en gezond maken, hoort u deze avond.

Het wordt een lezing door iemand die met grote kennis, vol vuur, humor en enthousiasme haar verhaal brengt. Natuurlik krijgt u ook alle ruimte voor vragen.

Deze avond zijn Alma's boeken Met mest en vork, Dichter bij de bij en Het Groene Kippenboek in een speciale actie te koop, uiteraard gesigneerd. 

Info over Alma en haar tuin is te vinden op degroeneluwte.nl, hetgroenehuisje.com, gastenverblijfdedeel.nl

Ook zal er op die avond weer een loting plaatsvinden waarbij iedereen automatisch meedoet, enkel door te komen op donderdag 16 maart in buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42 - aanvang 19.30 uurGratis voor leden, niet leden betalen 5 Euro.