Almere

what's app groep: spontaan tuinbezoek bij Marianne

In het kader van de opentuinen dagen in juni had ons Almeerse lid, Marianne het spontane idee om de leden van de whats app groep in haar tuin uit te nodigen en deze oproep in onze groep geplaatst. Met een paar geinteresseerde hebben we Mariannes leuke tuin kunnen ontdekken. Wat het erg leuk maakte was dat ze vaak planten adopteert of vind in bijvoorbeeld bestrating en die dan een plaatsje geeft in haar tuin. Ook heeft ze een deel van het gemeenteplantsoen tot een paradijsje omgetoverd. 

Ik heb er die middag weer het een en ander bijgeleerd en weet nu welke bosaardbei wel te eten is.. degene die wit bloeit, omdat zij die ook in haar tuin heeft staan :-).

Ik weet zeker dat dit voorbeeld een vervolg gaat krijgen. Lijkt u het ook leuk of handig om deel te nemen aan onze whats app groep kunt u dit aanvragen via Contact (groei.nl)

Kom in de kas 2023

Het was weer heel gezellig en leuk om bij Kom in de kas te bloemschikken met kinderen. We hebben met een fors aantal vrijwilligers meer dan 111 kinderen en hun ouders blij en trots gemaakt. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met de schoonheid en de liefde voor de natuur te delen.

Plantenruilbeurs voorjaar 2023 bij kwekerij Almere

Er was bij de Plantenruilbeurs genoeg te ruilen

Plantenruilbeurs voorjaar 2022

Foto's plantenruildag Almere

Bestuur afdeling G&B Almere op bezoek bij de Echotuin

Op woensdag 5 augustus is het bestuur op bezoek geweest bij de Echotuin, een jonge landschapstuin die ligt in een nieuwe villawijk en bestaat uit rechte lijnen, omzoomd door borders met grote groepen vaste planten, gecombineerd met grassen en heesters. Er zijn verhoogde vakken, een vijver met moerasgedeelte, een speelgedeelte en achterin een talud met schaduwbeplanting. De foto's spreken voor zich en iedereen is welkom om hier ook een bezoek te komen brengen. Kijk voor alle informatie op www.bezoekmijntuin.nl/tuinen/echotuin.

ONK Bloemschikken 26 oktober 2019

Almeers Groei en Bloei lid Monique heeft samen met haar dochter Nikita meegedaan met het ONK bloemschikken zaterdag 26 oktober jongstleden.  Zij zijn niet in de prijzen gevallen, maar wij zijn super trots dat ze meegedaan hebben en onze afdeling hebben vertegenwoordigd.