Almere

Plantenruilbeurs voorjaar 2022

LEZING BRIAN KABBES 7 APRIL 2022

Waar komen onze tuinplanten vandaan?

Alle tuinplanten zijn ooit op enig moment uit de natuur gehaald en zijn vaak na lange omzwervingen en kwekersactiviteten in onze tuinen terechtgekomen. In dit lezingsprogramma neemt Brian Kabbes u mee naar alle uithoeken van de wereld waar hij vaak met eigen ogen de voorouders van onze tuinplanten in het wild zag groeien. Van de uitgestrekte prairies van Noord-Amerika tot de alpen van Nieuw-Zeeland en van de steile hellingbossen in Japan tot de steenwoestijnen van Zuid-Afrika overal zijn ooit planten verzameld om bij ons als tuinplant te dienen. U krijgt een beeld van het verzamelen van planten in vroeger tijden door onverschrokken plantenjagers en tevens kunt u zien wat de natuurlijke groeiplaatsen ons vertellen over het gebruik van de betreffende planten in onze tuinen. In twee maal 50 minuten maakt u een botanische wereldreis, langs vele boeiende tuinplanten en evenzoveel opmerkelijke verhalen.

Foto's plantenruildag Almere

Bestuur afdeling G&B Almere op bezoek bij de Echotuin

Op woensdag 5 augustus is het bestuur op bezoek geweest bij de Echotuin, een jonge landschapstuin die ligt in een nieuwe villawijk en bestaat uit rechte lijnen, omzoomd door borders met grote groepen vaste planten, gecombineerd met grassen en heesters. Er zijn verhoogde vakken, een vijver met moerasgedeelte, een speelgedeelte en achterin een talud met schaduwbeplanting. De foto's spreken voor zich en iedereen is welkom om hier ook een bezoek te komen brengen. Kijk voor alle informatie op www.bezoekmijntuin.nl/tuinen/echotuin.

ONK Bloemschikken 26 oktober 2019

Almeers Groei en Bloei lid Monique heeft samen met haar dochter Nikita meegedaan met het ONK bloemschikken zaterdag 26 oktober jongstleden.  Zij zijn niet in de prijzen gevallen, maar wij zijn super trots dat ze meegedaan hebben en onze afdeling hebben vertegenwoordigd.